Contact
Nickerie is een district in het noordwesten van Suriname en ligt aan de monding van de rivier de Corantijn.
Nickerie is een district in het noordwesten van Suriname en ligt aan de monding van de rivier de Corantijn, grensrivier tussen Suriname en Guyana. Het district beslaat 5.353 km² en heeft 36.639 inwoners (2004). De hoofdplaats is Nieuw-Nickerie, gelegen aan de rivier de Nickerie. Een andere bekende plaats is Wageningen. Belangrijkste bron van bestaan is rijstbouw. Daarnaast wordt er ook gedaan aan visvangst op de Corantijn en Nickerie rivier. Veeteelt van voornamelijk runderen, maar ook schapen geiten kippen doksen(eenden) worden er gekweekt. Er wonen voornamelijk Hindoestanen, maar ook Javanen, Creolen en Chinezen.

Zeedijk

Zeedijk is gelegen aan de monding van de Corantijnrivier met aan de overkant Guyana. Tijdens de zonsondergang kunt u genieten van de mooie omgeving en de zonsondergang. In onderstaande afbeelding  ziet u een hindoe tempel. Verder vindt u op Zeedijk diverse eetkraampjes waar u lekker kunt genieten van diverse Surinaamse hapjes. Op Zeedijk vinden er ook race wedstrijden plaats.

Bigipan

Bigipan ligt in het kustgebied van Suriname in de districten Nickerie en Coronie. Met de boot kunt u het gebied verkennen. Dit gebied is uiterst geschikt voor het bewonderen van kleurrijke vogels en voor de visliefhebbers. Zo vindt u hier een groot aantal beroepsvissers die met hun netten vanuit op palen staande kampjes voor de visvangst zorgen. U merkt dat Bigipan een bijzonder interessant gebied is voor iedereen. Kortom Bigipan is een leuke trip voor iedere vakantieganger.

Aktie: Weekend Villa Nickerie & Bigipan

Wilt u een weekend overnachten in een luxe villa en lekker genieten van de Surinaamse natuur? Met de Villa Nickerie & Bigi Pan Tour geniet u van een schitterend natuurreservaat en van de prachtige open landschappen, rijstvelden en de overige bezienswaardigheden die het rijstdistricht Nickerie te bieden heeft.

Blanche Marie Vallen

Breng een bezoek aan de gigantische en adembenemende "Blanche Marie Vallen". Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen!  Ook is het raadzaam wat drinken en versnaperingen mee te nemen, want u zal er zeker enige tijd verblijven, en genieten van de prachtige natuur.

Markt Nickerie

Vlakbij de Nickerierivier staat de markt, welke bestaat uit een onoverdekt en een overdekt gedeelte. Deze markt is zeker de moeite waard om de nodige etenswaren in te slaan of gewoon om even over te struinen. ’s Middags is de markt gesloten.

Bezoek aan een Rijstfabriek

Een zeer leerzame en leuke ervaring die u kunt opdoen, is om een bezoek te brengen aan één van de vele rijstfabrieken in Nickerie. Een bezoek aan een rijstfabriek laat u zien op welke wijze de padie wordt bewerkt tot het eindproduct rijst.

Web Analytics